Route

Routebeschrijving:

Onze loop gaat in principe vanuit Kûbaard over de Slachtedijk naar Wommels en weer terug naar Kûbaard: 1, 2 of 3 rondjes van 6,5 km, plus een 'aanloop' van 1,6 km om de halve marathon te halen. Deelnemers kunnen zich van 10.00 tot 10.45 uur bij de start inschrijven.
De start is midden in het dorp Kûbaard, voor alle drie de afstanden gelijktijdig, om 11.00 uur. U loopt 800 m richting Wommels en bij het keerpunt weer 800 m terug naar het dorp. Bij het keerpunt staan pilonnen en een verkeersregelaar om u de weg te wijzen.
Vervolgens loopt u door de bebouwde kom en gaat op de eerste driesprong linksaf, over de Grutte Buorren en De Leane naar de Slachte. Op de splitsing Swarte Beien slaat u linksaf en passeert na 1,5 km de verversingspost met water en sinaasappelpartjes. Vervolgens slaat u direct bij de volgende driesprong weer linksaf over de Littenserbuorren richting Wommels.
Na 1,5 km passeert u de splitsing en de fietserstunnel naar Wommels maar u blijft de weg rechtdoor volgen over De Gaast richting Kûbaard tot de finish. Aan u de keus om nog een 2e en/of 3e rondje van 6,5 km te lopen.
De route is goed gemarkeerd met pijlen en waarschuwingen op de weg alsmede bordjes in de berm. Ook zijn er markeringen aangebracht bij het 5, 10 en 15 km punt. Twee EHBO'ers zijn permanent aanwezig op de route.
WIJ RADEN ALLE DEELNEMERS AAN OM AAN DE LINKERKANT VAN DE WEG TE BLIJVEN LOPEN ter bevordering van ieders veiligheid. Overigens loopt u op eigen risico!

Route beschrijving