Informatie

De eerste zaterdag van oktober is het al drie decennia lang Kûbaarder Hurdrindei, een sportief hardloopevenement voor jong en oud.
De Hurdrindei is een wijd verbreid begrip geworden in het Friese hardloop- en trimcircuit. Ook van buiten Friesland wordt het evenement op de 1e zaterdag van oktober ieder jaar weer goed bezocht. De loop, die onder andere voert over de historische Slachtedijk (een oude waterkering daterend uit het begin van de zestiende eeuw), is in 1987 ontstaan door enkele enthousiaste Kûbaarder hardlopers die de jaarlijkse Elfsteden-trimloopestafette meeliepen. Op echt Kûbaarder wijze - een goede organisatie en eigen ideeën - werd een trimloop opgezet die jaarlijks door 120 à 140 atleten en atleetjes wordt bezocht. Ook voor minder validen is in Kûbaard altijd plaats. In het verleden kwamen wheelers vaak in groepjes van 2 tot 6 aan de start. Er komen regelmatig Friese lange-afstandlopers langs om zich in Kûbaard voor te bereiden op bekende hele en halve marathons.
Naast de halve marathon van 21,1 km en de 14,5 en 8 km voor de volwassenen, is er ook nog een speciale 1,5 km loop voor de jeugd.

Nieuwsgierig naar onze trimloop, met alleen maar winnaars (ieder loopt voor zijn eigen beste tijd), met een hoop gezelligheid bij de koek-en-zopie of na afloop in het dorpshuis? Dan kunt u altijd contact opnemen met Marga Dijkstra (0515-336447), Wiebe van der Werf (0515-332151) of Durk Hibma (0515-332098). Of mail ons op op mail@kubaarderhurdrindei.nl